Aron - energijsko svetovanje
Pozdravljeni na spletnem forumu Ravnovesje-svetovanje. Pridružite se mi na poti sprememb in najdite svojo pot.
 letter
Vabljeni!
Smile Dobrodošli na portalu Aron - energijsko svetovanje. podpora in terapije! Vabljeni, da se registrirate in ustvarite svoj kotiček, kjer boste lahko zapisovali svoje misli in poglede ter sledili svojim ciljem na poti razvoja. Vse energijske spremembe spodbudijo transformacijo negativnih vzorcev, s čimer lahko spremenite svoje življenje na bolje.


Share
Go down
avatar
Aron
Super član
Super član
Število prispevkov : 181
Age : 55
Location : Ljubljana
Točke : 409
Reputation : 0
Registration date : 26/04/2008
http://modriportal.org/

Osnovno o Afirmacijah

on Čet 01 Maj 2008, 21:45
Afirmacije so pozitivne ideje, izražene v obliki izreka. Pomagajo nam pri razgradnji negativnih prepričanj oziroma vzorcev o določeni življenjski vsebini, ki nam onemogočajo videti stvari objektivno. Afirmacije lahko opredelimo tudi  kot ''Moč pozitivnega govorjenja''.

Seveda pa je predhodno nujno jedro problema, t. j. negativno prepričanje prepoznati in ga tudi analizirati, ki od nas terja poglabljanje v problem ali t. i. meditacijo.

Naše življenje je pot, pot skozi spremembe, stopnje in rasti. Vse kar moramo spoznati in vedeti, se nahaja v nas samih.


Moč pozitivnega govorjenja - Za več klikni na belo polje
Spoiler:
''Kar irečemo, to dobimo''. Ta preprost stavek prikazuje eno najpomembnejših sredstev samorazvoja - afirmacijo.

Kaj je afirmacija? Je pozitivna zamisel ali ideja, izražena v obliki izreka, na katero se zavestno osredotočimo. Na preprost in učinkovit način nam pomaga pri razgradnji najglobljih negativnih prepričanj oziroma vzorcev, ki se jih najtrdneje oklepamo in ki nas omejujejo, da bi videli stvari objektivno.

In kako afirmacije delujejo? Afirmacije temeljijo na naslednjih osnovah:
1. Naše zunanje življenje je neposreden odsev naših prevladujočih misli in prepričanj.
2. Če spremenimo svoje misli, spremenimo svoje življenje.
3. Misli lahko izražamo s pisano in z izgovorjeno besedo.

Afirmacije lahko uporabimo vedno, kadar želimo, da bi v življenje pritegnili dobro, tako za določen namen ali izid v zunanjem svetu.
Primeri: ''Našel sem odličen dom'', ''Imam novo zaposlitev v velikem/uspešnem podjetju'', ''Moje telo izžareva zdravje''.
Lahko pa prenavljamo tudi svoj notranji svet tako, da se osredotočimo na pozitivno usmerjenost ali prepričanje.
Primeri: ''Vreden sem ljubezni'', Odpuščam svojim staršem/prijatelju, ...'', ''Sprejemam se''.

Za vsako okoliščino obstajajo besede, ne glede na to, v kakšnei situaciji smo se znašli, lahko vedno uporabimo primerno besedo.

Nekaj primerov - klikni spodaj na SPOILER oziroma belo polje
Spoiler:
Ko naprimer pustimo službo in se opravimo na lastno pot (kot podjetnik, kot ustanovitelj družbe, ...) se nam verjetno porajajo različna vprašanja, dvomi, ali bomo zmogli, smo dovolj močni,... Da odpravimo tovrsten bojazni in skrbi, je potrebno najti primerne besede, afirmacije. Naprimer: ''Sposoben sem, da se oprem na lastne sile''.Stavek oziroma besede si večkratno usmerjamo vase, si jih ponavljamo dokler ne začutimo zaupanje, dokler se strahovi in skrbi počasi ne razblinijo. Potrebno je ''reprogramirati'' svojo podzavest, da začne verjeti, da lahko prisvojem novem delu uspemo. To novo spoznanje pa nas pripelje k pravilnemu pristopu in ravnanju, predvsem pa pomembno, da dosežemo želen rezultat.

Pa si poglejmo primer boksarja Mohameda Alija. Ko je Ali v boksarskem ringu prvič vzkliknil: ''Jaz sem največji!'', je bil sorazmerno neznan boksar z imenom Cassius Clay. Po desetih letih in tisočerih ponovitvah tega vzklika so ga ljudje slavili kot največjega boksarja vseh časov. lahko rečemo, da je prišel v stik z močjo afirmacije.
 Idea 
Vabljeni tudi k nadaljevanju o afirmacijah, kjer sem objavil poseben dokument, ki pa ga bom vsebinsko še dopolnjeval - Več o afirmacijah

______________________
Aron - energijsko svetovanje, terapije in vpogledi v karte. Sreča je kot bolezen, zelo je nalezljiva. Sledite mojim člankom in nasvetom - klik tukaj Obiščite tudi Osebni zid in mi pišite - tukaj
Nazaj na vrh
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu